Sidor

söndag 6 maj 2012

Havreflarn




Ibland blir man sugen på något gott som går snabbt att laga. En klassiker är då havreflarn med ingredienser som nästan alltid finns hemma. För att göra dem lite extra böjde jag dem på en smal kavel när de ännu var varma. Receptet är ur kokboken "Lindas favoritrecept" (2007), skriven av min barndomsvän Linda Niemi. Här är en länk som man kan läsa mer om hennes kokböcker.

Havreflarn

150 g smör eller margarin
1/2 dl visp- eller matgrädde
2 dl socker
1/2 dl sirap
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

  1. Smält smöret. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet.
  2. Lägg teskedstora klickar glest på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader, ca 5-7 minuter.
  3. Lossa kakorna med stekspade när de svalnat något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar