Nu när man får så goda frilandsgurkor, hade jag av någon anledning kylskåpet nästan fullt av dem. (Inga egna i år heller tyvärr.) En dillbunt som sjöng på sista versen stod också på översta hyllan. Så kom jag ihåg nånting som jag ätit någongång, kanske på en buffé nånstans. Mormors gurkor, dillgurka eller på finska hölskytyskurkut... ingen skillnad, gott är det i alla fall. Det här receptet använde jag:
Dillgurka
4 frilandsgurkor
2 msk vinäger eller spritättika (ev. utspädd med lite vatten)
1 msk socker
1 tsk salt
3 msk finhackad färsk dill
Skala gurkorna, behövs inte om man inte vill. Skär dem tunt och lägg i skål eller glasburk med lock. Häll på resten av ingredienserna och skaka ordentligt. Häll bort vätskan och servera.
Hej Linda!
SvaraRaderahos oss brukar dehär gurkorna kallas för "skakagurka"... o uttalet på kariska då förstås. Namnet kommer ju av sättet man gör dem på, man ska ju skaka rätt ordentligt på burken. Dehär skakagurkorna är t.ex ett "måste" på midsommarmiddagen