Sidor

torsdag 31 oktober 2013

Fruktkaka med rom

Så här görs en saftig och god fruktkaka med rom, som håller bra i kylen ett par veckor:



Fruktkaka med rom

250 g torkad frukt, t.ex aprikoser, fikon, russin
1 dl mörk rom
150 g smör
2 dl socker
4 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Rivet skal av en apelsin
Rivet skal av en citron

  1. Skär bort stjälkfästet från fikonen. Hacka aprikoser och fikon ganska fint.
  2. Häll spriten över frukten och låt den stå minst 10 timmar.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 2 liters avlång form.
  4. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
  5. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda det med frukten och apelsin- och citronskalet. Rör ner allt i äggsmeten.
  6. Häll smeten i formen. Grädda på nedersta falsen ca 1 timme. Känn med sticka att den är färdig. Receptet är från alltommat.se.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar