Sidor

tisdag 6 mars 2012

Klassiska chokladbiskvier

Det var dags att prova göra en konditoriklassiker för någon vecka sen. Ganska enkelt bakverk, men med flera moment. Recept är taget från den senaste utgåvan av tidningen "Hembakat".


Chokladbiskvier

12-16 st

275 g mandelmassa
1 äggvita

Fyllning
50 g mörk choklad
125 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Topping
150 g mörk choklad

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn.
  2. Arbeta in äggvitan, lite i taget, så att smeten blir slät och jämn. Smeten kommer att bli ganska tjock. Fyll en spritspåse med mandelmassan. Spritsa ut rundlar på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 12 min (jag tyckte att de behövde vara lite längre, men det beror kanske på ugnen). Låt dem svalna något på plåten innan de lossas och får kallna helt på ett galler med undersidan uppåt.
  4. Fyllning: Smält chokladen över vattenbad (eller i mikron). Låt den svalna.
  5. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula till en fluffig smet med elvisp. Vänd ner den smälta chokladen.
  6. Bred ut chokladkrämen toppigt på bottnarna. Låt dem stelna i kylskåp i ca 30 min.
  7. Topping: Bryt chokladen i mindre bitar. Smält den över vattenbad.
  8. Doppa biskvierna i choklad och låt dem stelna i kylskåp.
Tips! Chokladbiskvierna går jättebra att frysa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar