Sidor

söndag 22 april 2012

Apelsin och kinuski cupcakes

Det var en stund sen jag bakade cupcakes och igår blev det apelsincupcakes med kinuskifrosting. Nu är det verkligen vår när en liten citronfjäril av socker landade på mandarinklyftorna.



Apelsincupcakes

ca 18 cupcakes

175 g margarin eller smör
2 dl socker
3 ägg
rivet skal och saft av 1 apelsin
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

  1. Rör fett och socker poröst med t.ex. elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt. Borsta apelsinen väl i hett vatten. Riv apelsinskalet tunt, pressa apelsinen och tillsätt skal och saft.
  2. Rör ner vetemjölet blandat med bakpulver. Blanda smeten försiktigt.
  3. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 175 graders ugn ca 20 minuter.


Kinuskifrosting

(receptet härifrån) Räcker till ca 12 cupcakes

1 1/2 dl farinsocker
1 1/2 dl grädde
100 g rumsvarmt smör
1/2 dl florsocker (kan lämnas bort)
200 g färskost


  1. Koka farinsocker och grädde i 5 minuter. Låt kallna helt (man kan bra göra såsen en dag innan och förvara i kylskåp tills man gör frostingen).
  2. Vispa smör och florsocker slätt.
  3. Tillsätt kinuskisåsen och färskosten, vispa fluffigt.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar