Sidor

måndag 19 november 2012

Chokladkakor med apelsin och vit choklad

Chokladkakor med apelsin och vit choklad 

ca 30 st

150 g smör, rumstempererat
2 dl strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad
rivet skal av 1 apelsin

1. Rör smör och socker krämigt och rör ner ägget och apelsinskalet.
2. Blanda de torra ingredienserna tillsammmans. Hacka den vita chokladen grovt. Blanda ner mjölblandningen och chokladen i smeten, arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Dela degen till tre delar och rulla till jämna längder i plastfolie. Låt stelna i kylskåpet och skär sedan varje längd i 10 bitar och lägg på plåt.
4. Grädda i 200 grader, mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kakorna svalna något innan de lossas från plåten.


De goda chokladkakorna fick smaka på solskenet.

1 kommentar: