Saftig banankaka med choklad
3 st ägg
1 dl farinsocker
1/2 dl råsocker
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 krm salt
4 st väl mogna bananer
1 dl flytande margarin
5 dl vetemjöl
100-150 g mörk hackad choklad (kan uteslutas om man vill)
1 dl mjölk
- Smörj och bröa en rund form ca 22 cm i diameter.
- Vispa ägg och socker pösigt. Använd gärna elvisp som du kan använda genom hela detta recept.
- Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt och rör till en jämn smet.
- Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel. Tillsätt bananmos, flytande margarin, choklad, vetemjöl och mjölk och rör allt till en jämn smet.
- Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 175°C i 45 minuter.
- Låt kakan svalna några minuter. Stjälp sedan upp den på ett fat. Lägg formen över och låt svalna till rumstemperatur.
- Om du serverar med en god vaniljglass blir banankakan som en efterrätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar