Sidor

onsdag 9 januari 2013

Saftig banankaka med choklad



Saftig banankaka med choklad

3 st ägg
1 dl farinsocker
1/2 dl råsocker
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 krm salt
4 st väl mogna bananer
1 dl flytande margarin
5 dl vetemjöl
100-150 g mörk hackad choklad (kan uteslutas om man vill)
1 dl mjölk

  1. Smörj och bröa en rund form ca 22 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Använd gärna elvisp som du kan använda genom hela detta recept.
  3. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt och rör till en jämn smet.
  4. Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel. Tillsätt bananmos, flytande margarin, choklad, vetemjöl och mjölk och rör allt till en jämn smet.
  5. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 175°C i 45 minuter.
  6. Låt kakan svalna några minuter. Stjälp sedan upp den på ett fat. Lägg formen över och låt svalna till rumstemperatur. 
  7. Om du serverar med en god vaniljglass blir banankakan som en efterrätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar