Sidor

torsdag 15 augusti 2013

Över havet till Amerika, del 2

Onsdagen 31 juli flög vi från New York till Vancouver i Kanada, med en väääldigt kort mellanlandning i Toronto. Vancouver är en otroligt vacker kuststad i sydvästra Kanada. På flygplatsen i Vancouver möttes vi av bekanta ansikten, nämligen Jaakkos småkusin Klaus och hans fru Niina. Första kvällen där gick åt att fascinera sig över den storslagna utsikten från deras lägenhet på 45:e våningen mitt i Downtown. På torsdagen promenerade vi på tumanhand i Vancouvers centrum, och passade på att köpa en mumsig tårta till eftermiddagskaffet. Nästa dag gjorde vi tillsammans med Klaus en bilutflykt söder om Vancouvers centrum. Det var kul att se the suburbs och hur vanliga egnahemshus ser ut i Kanada.

Utsikt från lägenheten.
Framför Canada Place.
George Wainborn Park.
Bröllopstårtor på rad.
Högt uppe.


Nästan som miniatyr.
Veckoslutet gick i motionens tecken, vilket var väldigt uppfriskande. Till först gjorde vi alla fyra en 8 km lång vandringstur i Lynn Headwaters Regional Park i Norra Vancouver. Söndagens program bestod av uthyrning av cyklar och en tur runt Stanley Park som är riktigt bredvid Downtown. Vi cyklade också längs med en vik som heter False Creek och totalt blev det ca 28 km.

På vandring i Lynn Headwaters Regional Park.
Seymour River.
Jättevackert.
Superklart vatten under en bro.


Siwash Rock, längs cykelfärden runt Stanley Park.
Tårna i Stilla Havet.
Science World.
Lions Gate Bridge, bro från Stanley Park till Västra Vancouver.
 Måndagen var en helgdag, British Columbia Day, och då passade vi på att bege oss ca 100 km österut till Chilliwack. Där hittade vi ett trevligt diner och mumsade i oss pancakes till brunsch. Efter att har fått lite extra energi kände vi oss redo att bestiga berg. Bokstavligen. Vi vandrade upp till en sjö Lake Lindeman som finns belägen mellan bergen i Chilliwack, stigning var ca 300 m och längden på vandringen totalt 3,4 km. Ljuvligt område och det klaraste vattnet jag någonsin sett, sjön låg på ca 1300 m höjd från havet. I närheten där vi började vandrade fanns även en större sjö Lake Chilliwack och där tog vi ett dopp efter vandringen. Det blev supergoda ribs till middag o sen var dagen slut.

Stigen där vi vandrade.
Klarare vatten får man söka efter, Lake Lindeman.
Vi två, sjön o bergen.
Lake Chilliwack, stekhet sand och kallt vatten.
Näst sista dagen souvenirshoppade vi, åkte Skytrain och på kvällen blev det en liten promenad i en park invid en fyr, i Västra Vancouver, Lighthouse Park. Där fanns också en dal med gigantiska träd, det var som en sagovärld. Sista dagen tog vi väldigt lugnt, souvenirshoppade lite till och avslutade dagen och semestern med den godaste biffmåltiden på länge och en lyckad stand-up komedi-kväll.

Fyren i Lighthouse Park.
Vancouver Downtown, med Mount Baker i bakgrunden. Mount Baker är ett över 3000 m högt berg på andra sidan gränsen i USA. Vi bodde i den höga byggnaden mitt framför berget.
Ekorrn satt i granen.
Sista flygresan gick snabbare än jag trodde och det var skönt att sätta fötterna på finsk mark och krama om mina älskade flickor! Tack Klaus & Niina för att vi fick bo hos er och för att ni visade oss runt i Vancouver!

1 kommentar:

  1. Kiva kirjoitus sekä kuvat viikostanne täällä Vancouverissa. :-)

    Oma versioni kanssanne vietetystä ajasta löytyy nyt täältä: http://vuosiamaailmalla.fi/blog/?p=2276

    SvaraRadera