Sidor

måndag 20 januari 2014

Midvinterbullar med muscovadofyllning och citronglasyr

Vad gör man då man blir lämnad ensam hemma en söndagseftermiddag? Jo, istället för att göra något nyttigt blir det bullbak förstås. Igår körde jag ihop en deg (t.ex. enligt det här receptet) och när jag hade ca en femtedel av degen kvar att baka ut provade jag att fylla några snurror med mörkt muscovadosocker, smör och kanel. Mmm, jättegod kombination! Jag penslade med ägg och bestämde mig för att göra en glasyr att ringla över då bullarna svalnat.

Citronglasyr
(en liten sats, gör dubbelsats om den ska räcka till en normal sats med bulladeg)
40 g färskost med citronsmak
50 g smör (rumsvarmt)
1 3/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft

Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet. Om du vill ringla över glasyren kan den värmas en aning i mikron, annars går det utmärkt att breda ut den på bullarna med en sked.

Jag rekommenderar verkligen då det blir bullbak att ta en bit av degen och fyll med något som hittas i skåpet. Det kan vara t.ex. hackad choklad, nötter, torkad frukt. Kanske en ny bullfavorit föds!








 Samma färger i naturen som på fatet.

Då bullarna jäste passade jag på att ta en promenad och fick se en fin solnedgång.

1 kommentar: